Vekil Akar, “Tek millet, Tek orduyuz”

Vekil Akar, “Tek millet, Tek orduyuz”
Erciyes Üniversitesi ve Azerbaycan Diller Üniversitesi iş birliği ile “Haydar Aliyev’in Bir Millet İki Devlet Vizyonu ve Kafkasya’da Yeni İş Birliklerine Doğru” başlıklı sempozyumda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Valeh Memiyev operasyonda yaralandı. Bir fotoğraf çektirmiştik, ödülü verirken ve kendi cebinde duruyormuş. Hastanede bunu çıkarıyor ve arkadaşlarına diyor ki; ‘Ben Bakana söz verdim, kurtardım.’ Ancak tedavisinde şehit oldu, bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Onların ailelerine saygılarımız ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsun büyükelçimiz de yardımıyla Valeh Memiyev’in ailesi geldi Türkiye'ye. Onlarla hasbihal ettik, oturduk, konuştuk, görüştük. Yani dolayısıyla biz tek milletiz ve bu 44 gün operasyonda gösterdi ki; tek orduyuz” dedi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde Erciyes Üniversitesi ve Azerbaycan Diller Üniversitesi iş birliği ile “Haydar Aliyev’in Bir Millet İki Devlet Vizyonu ve Kafkasya’da Yeni İş Birliklerine Doğru” başlıklı sempozyum düzenlendi. Sempozyuma, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, milletvekilleri ve il protokolü katıldı.
‘Tek Millet Tek Orduyuz’ mesajı veren Vekil Akar, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Her işin başı eğitimdir. Azerbaycan ordusu çok eğitim, tatbikat yaptı. Onlarla beraber çok çalıştık. İşte tatbikatlar bittikten sonra Savunma Bakanı olduğumuz dönemde seçilmiş olan subaylara, astsubaylara ödüller takdim ediyoruz. Orada Valeh Memiyev vardı ve dedim ki; buradaki başarınız yüksek, çok güzel bir başarı sağladınız tatbikatta ama bu mesele değil. Orada toprakların yüzde 20’si işgal altında. Karabağ işgal altında. Dedi ki; komutanım söz veriyorum, alacağız. Eylül-Ekim ayına geldik savaş, mücadele başladı, operasyon başladı ve Valeh Memiyev yaralandı. Bir fotoğraf çektirmiştik, ödülü verirken ve kendi cebinde duruyormuş. Hastanede bunu çıkarıyor ve arkadaşlarına diyor ki; Ben Bakana söz verdim, kurtardım. Ancak tedavisinde şehit oldu, bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Onların ailelerine saygılarımız ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsun büyükelçimiz de yardımıyla Valeh Memiyev’in ailesi geldi Türkiye'ye. Onlarla hasbihal ettik, oturduk, konuştuk, görüştük. Yani dolayısıyla biz tek milletiz ve bu 44 gün operasyonda gösterdi ki; tek orduyuz” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
GÖNDER
Milletvekili Arıkan, “Kayseri’nin kangren haline gelmiş sorunları var” DEVA Partisi Kayseri’de İki İlçede Belediye Başkan Adayını Açıkladı Saadet Partisi’nden Boykot Duvarı Timuçin, “Sadece görevimden affımı istedim" Arıkan: “Merhum Demirel’in 'Dün dündür, bugün bugündür.' Cümlesinin Varisi AK Parti Olmuştur” “Organize sanayi bölgesinde aylık 50 bin lira maaş alan kaynakçı var” Ataş, “Türkiye dünyanın en fazla sığınmacı bulunduran ülkesi konumuna gelmiştir” Milletvekili Ataş, “Bu sistem bizi ittifaka zorladı” Özdemir: Türkiye yalnızca kendi gündemine hapsolan bir ülke değildir Çopuroğlu kararlı: Yivsiz tüfeklerin satışı zorlaştırılacak CHP’li Niyazi Ünalmış: “AK Parti, yapay krizlerle Anayasa Değişikliği yapmak istemektedir” AK Parti İl Başkanı Üzüm, “Belediye Başkanlığı aday adaylığı için yaklaşık 50 başvuru var” Milletvekili Böhürler: “Yerel seçimler bir dönüm noktası olacak” Milletvekili Ataş: Mobilyacılık sektörünün finansmana erişim hususunda ciddi sıkıntılar bulunmakta Özhaseki, “Türkiye’deki bütün şehirlere dikkat edin son 20 senedir eli yüzü açığa çıkmıştır” Elitaş: “31 Mart seçimlerinde sandıkları AK Parti oylarıyla doldurup patlatacağız” Vekil Çopuroğlu, anonim şirketlere müjdeyi duyurdu Arıkan Sordu: “Kayseri’ye Hızlı Tren Ne Zaman Gelecek" İYİ Partili Erhan Özhan, “Kırsal nüfusumuz git gide azalıyor” CHP’Lİ Özgür Özer, “Kayseri’de trafik akışkanlığından bahsetmek mümkün değil” Elitaş, Valilik ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti Elitaş: “Her şey Kayseri için her şey Türkiye için şiarıyla yeniden sahalara döneceğiz” MHP’li meclis üyesi Bayrak, İncesu Belediye Başkan aday adaylığını duyurdu Saadet Partisi Melikgazi Divan Toplantısı yapıldı Kayıp 11 denizciye ilişkin Milletvekili Çopuroğlu mecliste açıklamalarda bulundu
×