Sık Sık Tekrarlayan Kaşıntı ve Cilt Döküntüleri İle Kızarıklık ve Kabarıklıklarınız Varsa Dikkat!

Sık Sık Tekrarlayan Kaşıntı ve Cilt Döküntüleri İle Kızarıklık ve Kabarıklıklarınız Varsa Dikkat!
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi, Göğüs Hastalıkları AD. Erişkin İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Türk, “1 Ekim Dünya Ürtiker Günü” dolayısıyla açıklamada bulundu.

İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Türk, yaptığı açıklamada, “Her yıl 1 Ekim'de kutlanan Dünya Ürtiker Günü (UDAY), kronik ürtiker hastalığına dikkat çekmek ve bu hastalıkla yaşayan insanların yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.” dedi.

Sık Sık Tekrarlayan Kaşıntı ve Cilt Döküntüleri İle Kızarıklık ve Kabarıklıklarınız Varsa

Kronik ürtiker’in  halk arasında “kurdeşen, dabaz” olarak da bilindiğine değinen Doç. Dr. Murat Türk, hastalığın belirtileri arasında; ciltte kaşıntılı döküntüler, kızarıklık ve kabarıklıklarla karakterize edilen bir deri rahatsızlığı olduğunu, Hastalığın sık sık tekrarlayan kaşıntı ve cilt döküntüleri ile hastaların uykusuz kalmalarına ve iş performanslarının düşmesine, sosyal ilişkilerinin olumsuz etkilenmesine neden olabileceğini söyledi.

Doç. Dr. Murat Türk, “Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen bu hastalığın nedenleri, belirtileri ve tedavi seçenekleri hakkında bilinçlenmek oldukça önemlidir. Dünya Ürtiker Günü, kronik ürtiker hakkında farkındalığı artırmak, hastaların ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve bu hastalığın tedavi seçenekleri hakkında bilgilendirme yapmayı amaçlamaktadır. Ürtikerle yaşayan kişilerin, yalnız olmadıklarını bilmesi ve doğru tedavi yöntemleri ile semptomlarının kontrol altına alınabileceği unutulmamalıdır.” İfadelerini kullandı.

Bu yıl, Dünya Ürtiker Günü (UDAY), kampanyasının güçlü ve yeni bir sloganla geri döndüğünü ve sloganın “Sizin Yolculuğunuz” olduğunu söyleyen Doç. Dr. Murat Türk, “Toplumda bu hastalığa dair bilincin artırılması, ürtikerle yaşayanların yaşam kalitesinin yükseltilmesinde büyük rol oynamaktadır. Semptomların ilk başlangıcından, doğru doktoru ve tedaviyi bulmanın zorlu sürecine ve semptomlardan arınmış bir hayata ulaşmanın nihai hedefine kadar, bu yolculuklar ürtikerle yaşayanların gücünün ve azminin bir kanıtıdır.” Dedi.

PAYLAŞ
GÖNDER
AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ ERÜ Gevher Nesibe Hastanesi’nin Yenilenen Poliklinikleri’nin Açılışı Gerçekleştirildi Sık Sık Tekrarlayan Kaşıntı ve Cilt Döküntüleri İle Kızarıklık ve Kabarıklıklarınız Varsa Dikkat! İç Hastalıkları Uzmanı Yılmaz, “B12 eksikliği ruhsal hastalıklara yol açabilir” Doç. Dr. Benli, “Maymun çiçeği virüsünde pandemideki gibi kapanmalar olmayacak” Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Bilinmesi Gerekenler Büyükşehir, ERÜ Acil Servis Binası ve Polikliniklerini Yeniledi “Sıcak havaların etkisiyle enfeksiyonel hastalıklar arttı” Kan, Sadece Acil Değil, Sürekli Bir İhtiyaç Rektör Prof. Dr. Altun, Tıp Fakültesi Hastaneleri Çamaşırhane Tesisi’ni İnceledi Tüp bebek tedavisi kimlere uygulanabilir, başarı oranı nedir? Hayırsever Vergi Ağıl, ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı LÖSEV’Lİ AİLELERDEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI İl Sağlık Müdürü Erşan incelemede bulundu ERÜ’de Robotik Cerrahi Sistemi ‘Da Vinci’ Cihazının Açılış Töreni Gerçekleşti ERÜ Tıp Fakültesi’nde Robotik Teknoloji ile İlk Ameliyat Yapıldı ‘Da Vinci’ cerrahi robot teknolojisi Kayseri’ye kazandırıldı Sağlık Bakanlığı’ndan Kayseri'ye 24 doktor ataması ERÜ’ye TÜSEB'den Ödül Kayseri’nin ilk ve tek Kornea Bankası Şehir Hastanesi’nde açıldı Gezici kanser aracı, Talas'ı tarıyor Kayseri’ye 187 doktor atandı Su zehirlenmesine dikkat! Doktorlar 2 gün iş bırakıyor “Tek Hayat Tek Karaciğer”
×