PANPA’DAN ÇİFTÇİYE GÜVENCE: ÇEKİRDEK ALIMLARI DEVAM EDİYOR

PANPA’DAN ÇİFTÇİYE GÜVENCE: ÇEKİRDEK ALIMLARI DEVAM EDİYOR
Kayseri Şeker’in iştiraklerinden biri olan Pan Pazarlama (PANPA), Türkiye’nin en büyük üçüncü çekirdek eleme tesisi olarak sektördeki yerini güçlendiriyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 12 bin m² alan üzerine kurulan tesisin 6 bin m²’si kapalı alan olarak hizmet veriyor. Panpa, bu yıl da Eylül ve Ekim ayları boyunca çekirdek alımlarını sürdürerek üreticilere güvence sağlamayı hedefliyor.

Çiftçiye Güven, Piyasaya Denge

Panpa’nın sektördeki en önemli işlevlerinden biri, denge unsuru olması. Oymaağaç Mahallesi’nden üretici Mustafa Aksungur, bu durumu şöyle özetledi: “Panpa’nın hizmetlerinden çok memnunuz. Fiyatlar dışarıya göre 5-10 lira daha yüksek. Çiftçiye katkı sağlıyor, mağduriyet yaşatmıyor.”

Kocasinan Karakimse Köyü’nden üretici Ömer Özbek ise ödemelerdeki güvene dikkat çekerek şunları söyledi: “Tohumlarımızı Panpa’dan aldık, mahsulümüzü de buraya verdik. Ödemelerimizde hiçbir sıkıntı olmuyor. Tüccarda bazen paramızı almakta zorlanıyorduk ama burada gününde hesabımıza yatıyor.”

Sürdürülebilir Tarıma Katkı

Panpa’nın alımları sadece ekonomik değil, sürdürülebilir tarıma da katkı sağlıyor. Yozgat Boğazlıyan’dan çiftçi Mustafa Çelikadam, önceki yıllarda yaşadıkları zorlukları hatırlatarak şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıllarda alım olmadığı için çok sıkıntı yaşadık. Bu yıl yapılan alımlar bizi rahatlattı. Paramız gününde hesabımıza geçiyor. Bu uygulamanın devam etmesini diliyoruz.”

 “Panpa Sektörde Denge Unsuru”

Panpa, güçlü kapasitesi ve çiftçi odaklı hizmet anlayışıyla piyasada denge unsuru olmayı sürdürüyor. Çiftçilerden gelen olumlu geri dönüşler, Panpa’nın yalnızca ekonomik açıdan değil, aynı zamanda üreticinin refahı açısından da önemli bir rol üstlendiğini ortaya koyuyor.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Panpa olarak amacımız, üreticimizin emeğinin karşılığını almasını sağlamak ve sektörde denge unsuru olmaktır. Çiftçilerimizin güvenini kazanmak bizim için en büyük gurur kaynağıdır. Önümüzdeki dönemde de alımlarımızı sürdürerek hem üreticimizin yanında olacağız hem de tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağız.”

PAYLAŞ
GÖNDER
KAYSERİ ŞEKER’DEN 188 MİLYON LİRALIK SÖKÜM AVANSI KAYSERİ ŞEKER’DEN, BÜNYAN’A, YÜZYILIN YATIRIMI Görevden Dönen Ticaret Müşavirleri Sanayicilerle Tecrübelerini Paylaştı Kayseri Kariyer Merkezi’nden Üretim Üssü Kayseri’nin İstihdamına 263 Kişilik Katkı KAYSERİ MOBİLYACILAR ODASI UYARIYOR KAYSERİ ŞEKER’İN KREDİ NOTU “YATIRIM YAPILABİLİR” SEVİYEDE ONAYLANDI Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Kayseri’nin 9 Aylık İhracatı 2 Milyar 812 Milyon Dolara Ulaştı Kayseri OSB Veri Merkezi Projesi İçin Düğmeye Basıldı Kayseri OSB’nin E-OSB Portalı Sanayicinin Hizmetinde AKAY: “PANCAR TARIMI STRATEJİK BİR DEĞER” AKAY, ŞEKER SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI PINARBAŞI’NA GURUR TESİSLERİ Yalçın: Kayseri’nin 8 Aylık İhracatı 2 Milyar 489 Milyon Dolara Ulaştı Kayseri OSB Yönetimi İstanbul’daki 3 Fuarda Sanayicileri Yalnız Bırakmadı PANPA’DAN ÇİFTÇİYE GÜVENCE: ÇEKİRDEK ALIMLARI DEVAM EDİYOR BOĞAZLIYAN ŞEKER’DE 19. KAMPANYA BAŞLADI KAYSERİ ŞEKER’DE 71. KAMPANYA DÖNEMİ BAŞLADI BAŞKAN AKAY, MAUS ALIM TÖRENİNE KATILDI KAYSERİ ŞEKER’DE SEZONUN İLK PANCAR HASADI SEVİNCİ Kayseri OSB'den ZUCHEX 2025 Fuarı'na Çıkarma Erciyes OSB’de Altyapı Çalışmaları Başlıyor KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİYİ PARAYA BOĞDU Kayseri Şeker’den Güçlü Prim Desteği Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Yeni OVP Uygulanan Ekonomi Politikalarının Destekçisi Olacaktır Çeyrek altın 8000 TL'yi gördü
×