Reklamı Kapat

Okullar açıldı, omurga sağlığına dikkat!

Okullar açıldı, omurga sağlığına dikkat!
Okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler de ağır bir yükün altına girdi. Kilolarca ağırlıkta çanta taşımanın ve yanlış oturma düzeninin çocuklarda duruş bozuklukları ve ileriki dönemlerde kifoz, skolyoz, fıtık ya da boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıklara sebep olabileceği uyarısında bulunuldu.

Okulların açılmasıyla birlikte uzmanlardan öğrencilerin sağlıklarıyla ilgili uyarılar da gelmeye devam ediyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul, velilere ve öğrencilere sırt çantası kullanımı, sandalye tercihleri ve omurga gelişimiyle ilgili çok önemli uyarılarda bulundu.

 


12 YAŞINDAN KÜÇÜKLER 4 KİLO, 12 YAŞ ÜSTÜ ÇOCUKLAR 5 KİLO TAŞIMALI

 


Okul çantasının sırtta ve omuzlarda ağrıya neden olmayacak ağırlıkta olması gerekliliğine dikkat çeken Op. Dr. Yurdakul, 12 yaşından küçük olan çocukların 4 kilo, 12-15 yaş arası çocukların da 5 kilograma kadar olan çantaları taşıyabileceğini ancak okul çantasının da uzun süre taşınmamasının gerekli olduğunu vurguladı.  Sırta tam oturmayan ya da tek omuzda taşınan çantaların da omurga sağlığı noktasında sorun oluşturabileceğini dile getiren Yurdakul, “Özellikle liseli gençlerimiz çantalarını tek omuzda taşımayı tercih ediyor. Bu da omurgaya ekstra bir yük bindiriyor ve omurga sağlığını tehdit edebilecek bir denge sorunu oluşturuyor” dedi.

 


Öğrencilerin ders dinlerken nasıl oturmaları gerektiğini de anlatan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul, “Öğrenciler genelde masa üzerine dayanarak ders dinlemeyi alışkanlık haline getirir. En azından ders dinlerken arkalarına yaslanmaları ve dik oturmaları sağlanmalıdır. Kullanılan sandalyenin sırt ve bel boşluğunu doldurması da çok önemli. Küçük yaşlarda başlayan duruş bozuklukları ileriki dönemde kifoz, skolyoz, fıtık ya da boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıklara sebep olabiliyor” diye konuştu.

PAYLAŞ
GÖNDER
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Acil Ek Binası tanıtıldı AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ ERÜ Gevher Nesibe Hastanesi’nin Yenilenen Poliklinikleri’nin Açılışı Gerçekleştirildi Sık Sık Tekrarlayan Kaşıntı ve Cilt Döküntüleri İle Kızarıklık ve Kabarıklıklarınız Varsa Dikkat! İç Hastalıkları Uzmanı Yılmaz, “B12 eksikliği ruhsal hastalıklara yol açabilir” Doç. Dr. Benli, “Maymun çiçeği virüsünde pandemideki gibi kapanmalar olmayacak” Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Bilinmesi Gerekenler Büyükşehir, ERÜ Acil Servis Binası ve Polikliniklerini Yeniledi “Sıcak havaların etkisiyle enfeksiyonel hastalıklar arttı” Kan, Sadece Acil Değil, Sürekli Bir İhtiyaç Rektör Prof. Dr. Altun, Tıp Fakültesi Hastaneleri Çamaşırhane Tesisi’ni İnceledi Tüp bebek tedavisi kimlere uygulanabilir, başarı oranı nedir? Hayırsever Vergi Ağıl, ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı LÖSEV’Lİ AİLELERDEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI İl Sağlık Müdürü Erşan incelemede bulundu ERÜ’de Robotik Cerrahi Sistemi ‘Da Vinci’ Cihazının Açılış Töreni Gerçekleşti ERÜ Tıp Fakültesi’nde Robotik Teknoloji ile İlk Ameliyat Yapıldı ‘Da Vinci’ cerrahi robot teknolojisi Kayseri’ye kazandırıldı Sağlık Bakanlığı’ndan Kayseri'ye 24 doktor ataması ERÜ’ye TÜSEB'den Ödül Kayseri’nin ilk ve tek Kornea Bankası Şehir Hastanesi’nde açıldı Gezici kanser aracı, Talas'ı tarıyor Kayseri’ye 187 doktor atandı Su zehirlenmesine dikkat! Doktorlar 2 gün iş bırakıyor
×