Okullar açıldı, omurga sağlığına dikkat!

Okullar açıldı, omurga sağlığına dikkat!
Okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler de ağır bir yükün altına girdi. Kilolarca ağırlıkta çanta taşımanın ve yanlış oturma düzeninin çocuklarda duruş bozuklukları ve ileriki dönemlerde kifoz, skolyoz, fıtık ya da boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıklara sebep olabileceği uyarısında bulunuldu.

Okulların açılmasıyla birlikte uzmanlardan öğrencilerin sağlıklarıyla ilgili uyarılar da gelmeye devam ediyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul, velilere ve öğrencilere sırt çantası kullanımı, sandalye tercihleri ve omurga gelişimiyle ilgili çok önemli uyarılarda bulundu.

 


12 YAŞINDAN KÜÇÜKLER 4 KİLO, 12 YAŞ ÜSTÜ ÇOCUKLAR 5 KİLO TAŞIMALI

 


Okul çantasının sırtta ve omuzlarda ağrıya neden olmayacak ağırlıkta olması gerekliliğine dikkat çeken Op. Dr. Yurdakul, 12 yaşından küçük olan çocukların 4 kilo, 12-15 yaş arası çocukların da 5 kilograma kadar olan çantaları taşıyabileceğini ancak okul çantasının da uzun süre taşınmamasının gerekli olduğunu vurguladı.  Sırta tam oturmayan ya da tek omuzda taşınan çantaların da omurga sağlığı noktasında sorun oluşturabileceğini dile getiren Yurdakul, “Özellikle liseli gençlerimiz çantalarını tek omuzda taşımayı tercih ediyor. Bu da omurgaya ekstra bir yük bindiriyor ve omurga sağlığını tehdit edebilecek bir denge sorunu oluşturuyor” dedi.

 


Öğrencilerin ders dinlerken nasıl oturmaları gerektiğini de anlatan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul, “Öğrenciler genelde masa üzerine dayanarak ders dinlemeyi alışkanlık haline getirir. En azından ders dinlerken arkalarına yaslanmaları ve dik oturmaları sağlanmalıdır. Kullanılan sandalyenin sırt ve bel boşluğunu doldurması da çok önemli. Küçük yaşlarda başlayan duruş bozuklukları ileriki dönemde kifoz, skolyoz, fıtık ya da boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıklara sebep olabiliyor” diye konuştu.

PAYLAŞ
GÖNDER
KANKA Hastanesinde çocuklar akülü araçlarla geziyor BÖBREK SAĞLIĞI İÇİN TUZ’DAN UZAK DURUN “Deprem sonrası yaşanan travmalar bağırsak problemlerine yol açabilir” “Deprem sebebiyle oluşan kaygı bozukluğu, daha önce var olan kalp problemini ortaya çıkarabilir” İlaçla birlikte greyfurt tüketimine dikkat! Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği, deprem bölgesi Hatay’a gönderildi Sık kullanımda bakın başınıza ne geliyor? Sağlık Müdürü Erşan: "İldem’e yapılacak yeni hastane, bölgeyi rahatlatacak" Kayseri Şehir Hastanesi Obezite Merkezi’ne yoğun ilgi Tükenmişlik sendromu nedir ve tedavisi var mıdır? Bebek hasreti çeken çiftlerin özlemi tüp bebek tedavisiyle son buluyor KANKA ile 46 çocuk hayata tutundu Aldığı randevuya gitmeyenler, 15 gün yeni randevu alamayacak Hastanelerde yoğunluk yaşanıyor Tırnak yeme alışkanlığının sebebi ve tedavi şekli 27 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.. ERÜ Hastaneleri, SKS Değerlendirmesinden Başarıyla Geçti ERÜ Hastaneleri Uyku Bozuklukları Merkezi, TUTD Tarafından Reakredite Edildi ERÜ Rektörü Altun, Hasta Yakınları Misafirhanelerini Ziyaret Etti Kayseri Şehir Hastanesi’nde ‘Obezite Polikliniği’ açıldı Okullar açıldı, omurga sağlığına dikkat! İl Sağlık Müdürü Erşan, Pınarbaşı’nda Sağlık Tesislerini inceledi Enerji içecekleri kalp krizine sebep olabiliyor Doç.Dr. Ali İhsan Tekin Varis tedavisinde güncel yöntemleri anlattı! Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alacak
×