Milletvekili Cıngı ASEAN genel kuruluna katıldı

Milletvekili Cıngı ASEAN genel kuruluna katıldı
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Vientian’da gerçekleşen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği Parlamentolar Arası Asamblesi AIPA 45. Genel Kurulu'nun ardından ülkeye dönüş yaptı. Yapılan toplantının Kayseri için önemli olduğunu ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Bu sene ilk kez katılma fırsatı edindiğimiz AIPA Genel Kurulunda ASEAN ülkeleriyle ilişkilerimizi derinleştirmek için son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye’nin o bölgedeki etkin varlığı yalnızca ülkemizin stratejik çıkarlarına değil, Kayserimiz adına da önemli fırsatlar sunuyor” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, dönem başkanı Laos’un başkenti Vientian’da gerçekleşen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği Parlamentolar Arası Asamblesi AIPA 45. Genel Kurulu'nun ardından ülkeye dönüş yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisini temsilen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi AIPA’nın 45. Genel Kurulu’nda devlet başkanları, üye ülke ve gözlemci ülkelerin milletvekillerine bir konuşma yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve üç kişilik TBMM grubu Laos, Kamboçya, Rusya ve Kanada gibi ülkelerle de heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. ASEAN organizasyon şeması içinde Sektörel Diyalog Ortağı olan Türkiye, AIPA’nın geçen sene yapılan Genel Kurulunda “gözlemci üye” statüsünü kazanmış ve bu sene başında TBMM’de bu üyelik için üç kişilik milletvekili heyeti oluşturulmuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Cıngı; ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi Genel Kurulu’nda gerçekleştirmiş olduğu konuşmada; Türkiye‘nin Güneydoğu Asya ülkelerine verdiği önemi, ASEAN üyesi ülkeler arasında fiziki ve sosyal birlikteliklerin sağlanması için yapılan çalışmaları ve ülkemizin eski İpek Yolu'nu tekrar canlandırma çabalarının altını çizdi. Üye ülkelerle yapılan “Diyalog Toplantısı”nda da bir konuşma yapan Milletvekili Cıngı, Türkiye ile ASEAN ülkeleri arasındaki işbirliğini güçlendirme ve çeşitli alanlarda ortak projeleri hayata geçirme konularını ele aldı. Konuşmada özellikle turizm, ticaret, enerji, ziraat ve teknoloji gibi stratejik sektörlerde Türkiye’nin Güneydoğu Asya’daki partnerlik ilişkisini artırma hedefleri üzerinde duruldu.

Milletvekili Cıngı, yurda dönüşü sonrası yaptığı açıklamada, “Bu sene ilk kez katılma fırsatı edindiğimiz AIPA Genel Kurulunda ASEAN ülkeleriyle ilişkilerimizi derinleştirmek için son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye’nin o bölgedeki etkin varlığı yalnızca ülkemizin stratejik çıkarlarına değil, Kayserimiz adına da önemli fırsatlar sunuyor. Önümüzdeki süreçte, turizmden ticarete, tarımdan teknoloji transferine, lojistikten enerji yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede işbirliğimizi artırmayı hedefliyoruz. ASEAN bölgesindeki bu güçlü parlamenter işbirliği, Türkiye’nin Asya ile olan ilişkilerini yeni bir boyuta taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
GÖNDER
YENİ Partili Aşkın Genç: “Maaş yüzde 27 arttı, otoyol yüzde 57 zamlandı” YENİ Partili Aşkın Genç: “Vatandaşın cüzdanını soğuttular, market etiketini soğutamadılar” Büyükkılıç'tan AK Parti'nin 25'inci Yılına Mesaj Çolakbayrakdar’dan AK Parti’nin 25. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı Aşkın Genç’ten Bakan Uraloğlu’na hızlı tren ve otoban çağrısı YENİ Partili Aşkın Genç: Türkiye’de emekçi Almanya’dan yüzde 25 fazla çalışıyor Aşkın Genç: Tarımın banka borcu 1 trilyon 450 milyar lirayı aştı; yıllık desteğin 9 katı Baki Ersoy’dan Okullarda Güvenli Eğitim Ortamı İçin Yazılı Soru Önergesi Genç: Çiftçi daha ucuza satıyor, vatandaş daha pahalıya alıyor; tarımda fiyat zinciri alarm veriyor KAZIM YÜCEL’DEN İKTİDARA SERT SORULAR Özdemir: Kayseri'de FETÖ ile mücadelede istenilen noktaya ulaşılamadı Genç: Osmangazi geçiş ücreti beş yılda yüzde 534 arttı CHP’li Aşkın Genç: Hazine 100 lira borç için 105 lira faiz ödüyor CHP’li Aşkın Genç’ten demir madeni çağrısı CHP’li Aşkın Genç: Uzman erbaşlar kapsama alınmalı, mahkeme kararları etkisiz bırakılmamalı Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Ortağı MHP Kayseri Milletvekili Ersoy'u Ağırladı CHP’li Aşkın Genç’ten Erciyes Anadolu Holding satışlarına tepki Özdemir, Kayseri'nin Türk Dünyası 2027 Yılı Kültür Başkenti olmasını TBMM'ye taşıdı Genç: “Türkiye’de her gün yaklaşık 284 ruhsatsız silah ele geçiriliyor” CHP’li Aşkın Genç: İktidarın yüzde 16 hedefi 4 ayda eridi CHP’li Aşkın Genç Nakliyeciler Sitesi’nde: “Nakliye durursa ticaret durur” Elitaş'tan Başkan Büyükkılıç'a Ziyaret BAŞKAN ELVAN: ANKARA MASAL ANLATIYOR, RAKAMLAR GERÇEĞİ HAYKIRIYOR CHP’li Aşkın Genç: “4 bin liralık ikramiye; 1,5 kilo et, 1 marul, 250 gram biberle eriyor” Genç: “Asgari ücretli bedelli askerlik için 14 ay 26 gün çalışmak zorunda kalacak”
×