Kayseri’de 66 kavşakta yeşil dalga uygulaması

Kayseri’de 66 kavşakta yeşil dalga uygulaması
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde trafiği rahatlatacak 10 arterde 66 kavşakta ‘Yeşil Dalga Uygulaması’ yapıldı. Uygulama ile bir kavşaktan hareket eden araçların önündeki kavşaklara gelmeden önce yolun hız limitlerine göre belirlenmiş sürelerde yeşil sinyallerinin açılarak duraklamadan seyahatlerine devam etmeleri amaçlanıyor.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı’na bağlı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından akıllı ulaşım çalışmaları kapsamında projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda toplam 10 arterde 66 kavşakta yeşil dalga uygulaması yapıldı. Yeşil dalga uygulaması ile bir kavşaktan hareket eden araçların önündeki kavşaklara gelmeden önce yolun hız limitlerine göre belirlenmiş sürelerde yeşil sinyallerinin açılarak duraklamadan seyahatlerine devam etmeleri amaçlanıyor.

Erkilet Bulvarı, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Bekir Yıldız Bulvarı, Kocasinan Bulvarı, Nuh Naci Yazgan Bulvarı, Battalgazi Bulvarı, Talas Bulvarı, Seher Bulvarı, Osman Kavuncu Bulvarı ve Çevreyolu üzerinde 66 kavşakta yeşil dalga uygulaması gerçekleştirildi.
Yeşil Dalga Uygulaması yapılan yollarda araçlar, güzergâh üzerinde bulunan 66 ayrı kavşakta kırmızı ışık ile karşılaşmazken, trafik yoğunluğu ortadan kaldırıldı.

Öte yandan, Akıllı Trafik Yönetimi’nin gerçekleştirileceği Trafik Kontrol Merkezi hizmet verirken, bu zamana kadar 94 adet kavşak akıllı hale getirilirken, mevcut trafiğin yüzde 80’i yönetilecek konuma geldi.

PAYLAŞ
GÖNDER
Talas Büyükperdah Camii açıldı Büyükşehir itfaiyesi sel bölgesine gitti Talas Büyükperdah Camii açılıyor Talas’ta Sulama Kanalları Yaza Hazırlanıyor Parkları Yüzde Yüz Yerli ve Elektrikli Süpürge Makinesi ile Süpürecek Talas’ta Ağaçlandırma Sezonu Açıldı 64 Adet Süt Sağma Makinesi Dağıtımı yapıldı Başkan İlmek, o haberleri yalanladı Deprem sonrası ilk resmi açıklama geldi Yahyalı Belediyesi 2023 Yılı Çalışmalarını Planladı Talas kütüphaneleri online eğitimde de öğrencinin yanında MÜFTÜLERDEN TALAS’IN KUR’AN-I KERİM SERGİSİNE TAM NOT Başkan İlmek: “İncesu’da 2 mahallede hasarlı evimiz var, kontroller sürüyor” Başkan Büyükkılıç: "Araç gereç ve ekiplerimiz döndü, boşluk yok" Başkan Büyükkılıç: “Kültepe Kaniş-Karum kayadan oyma müze, 4-5 ay sonra açılacak Melikgazi’nin tüm sosyal tesisleri bugün vatandaşlar için açık Talas’ta, depremzedelere mezar yeri ve nikah ücretsiz Talas’ta 34 farklı alanda kentsel dönüşüm yapılıyor Başkanlar, Akkışla’da üreten kadınlarla buluştu Büyükşehir, 20 Milyon TL Maliyetle Sivas Bulvarı'nı Kocasinan Bulvarı'na Bağladı Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okundu Başkan Büyükkılıç, Düvenönü Esnafı ile Buluştu BAŞKAN YALÇIN, HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA KATILDI Yeni Tramvay Hattı Hizmete Başladı, Başkan Büyükkılıç Vatman Koltuğuna Oturdu TALAS’IN CAMİLERİNDE ÖZEL TEMİZLİK
×