Kayseri Şeker 2025 yılı üretim sezonuna Yeşilhisar’da start verdi

Kayseri Şeker 2025 yılı üretim sezonuna Yeşilhisar’da start verdi
Kayseri Şeker, Pancar ekim etkinlikleri kapsamında düzenlediği programların ilkini Yeşilhisar’da gerçekleştirdi. Sezonun ilk Pancar tohumları dualar eşliğinde toprakla buluştu.

Tarladan sofraya uzanan tüm süreçleri özenle takip eden ve tarımın gelişmesine verdiği önemi, üreticisine destek vererek gösteren Kayseri Şeker, yeni sezona umutla, emekle ve birlik içinde Yeşilhisar’da merhaba dedi.

Bölge ekonomisine, ülke tarımına ciddi anlamda katkı sağlayan ve üreticiye yönelik desteklerin zamanında yapılması konusunda hassas olan Kayseri Şeker, sezonun ilk ekimini, Yeşilhisar çiftçisi olan İhsan Çiftçioğlu’nun tarlasında gerçekleştirildi.

Pancar ekim etkinliğine; Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Bedirhan Beyoğlu, İyi Parti İlçe Başkanı Ömer Semerci, Ziraat Odası Başkanı Murat Demirel, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Güngör, Sulama Birliği Başkanı Asım Öztoprak, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Dede, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Genel Müdürü İsmail Gedik’in yanı sıra bölge çiftçileri ve muhtarlar katılım sağladı.

Üreticilerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını ve önceliklerinin her zaman çiftçisinin mutluluğu olduğunu her platformda dile getiren Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şu görüşlere yer verdi:

“Burada Pancar Ekim töreni için toplanmış bulunuyoruz. İlk ekim faaliyetini başlatmış olduk. İnşallah diğer bölgelerimizde de bunu sürdüreceğiz. Yaklaşık 10-15 gün önce bu bölge de de bir don afeti yaşandı ve meyvelerimiz ciddi bir şekilde zarar gördü dolayısıyla bu bölgedeki çiftçilerimiz için seker pancarı tarımı daha değerli ve önemli hale geldi onun içinde kazasız belasız, afetsiz bir sezon ve üretim dönemi diliyorum. Bu günün bir diğer önemi de Kayseri Pancar Kooperatifinin 2025 yılında yapması gereken seçimli genel kurulunun kararını da almış olduk. 28 Mayısta, Kayseri Şehir Stadyumunda hep birlikte erkek, kadın çiftçilerimiz bizzat katılarak inşallah coşkuyla, şölen ve bayram havasında güzel bir genel kurul icra edeceğiz hep birlikte. Çiftçimizin geleceği, çocuklarının geleceği Kayseri Pancar Kooperatifi, Kayseri Şeker Fabrikası sizlerin kendi öz değerleriniz ve geleceğinizin teminatıdır. Allah önce devletimize sonra bu kuruluşlarımıza zeval vermesin. Hani diyor ya;” Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” Burası da çiftçinin sahip çıkması gereken bir yerdir. Bu sahip çıkma duygusunu başkasına emanet etmemek gerekiyor yani sizin bizzat bu işe sahip çıkmanız lazım. Ben çiftçilerimizin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de bu anlayış çerçevesinde ve büyük bir coşkuyla, katılımla bu genel kurulu başarıyla icra edeceklerine inanıyorum. Başta çiftçilerimiz olmak üzere, Pancar Kooperatifi, Kayser Şeker Fabrikası, şeker sektörü, tarım sektörü ve ülkemiz için inşallah hayırlı bir sonuç elde edilir, bunu temenni ediyorum. Hayırlı bol bereketli, kazasız belasız bir sezon diliyorum ”dedi.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ise şöyle konuştu;

“ Bereketli bir yıl olmasını diliyorum. İnşallah besmeleyi çekip hayırla ekimi başlatacağız, sonucunda bereketli olmasını niyaz ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

PAYLAŞ
GÖNDER
Sanayicilerin Yüzde 97’si Kayseri OSB Hizmetlerinden Memnun BEREKETİN İMZASI ATILDI: TARIMDA GÜÇLÜ ORTAKLIK BAŞLADI Kocasinan’da toplu iş sözleşmesi sevinci Kayseri OSB Başkanı Yalçın: 100 Milyarlık Yeni Kredi Paketi Sanayicilere Umut Oldu ASKON Kayseri Şubesi Başkanı İlker Barlı güven tazeledi Kayseri OSB Yönetimi IIFF 2026’da Kayseri Firmalarını Yalnız Bırakmadı Küresel Tekstil Devi Boyteks Yeni Yatırımcılarını Bekliyor İSTİKBAL, GELECEĞİN YAŞAM ALANLARINI İSTANBUL MOBİLYA FUARI’NDA SAHNEYE TAŞIYOR! Kayseri Şeker Kurumsal Yönetim Endeksi’ne Dahil Oldu ASKON Kayseri, DEİK İş Konseyleri Genel Kurullarında Güçlü Şekilde Temsil Edildi Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi OSB İçin Bakanlıktan Onay Alındı TÜRKİYE’NİN İLK ORGANİK ŞEKERİ KAYSERİ ŞEKER’DEN Kayseri Şeker Çiftçi Meclisi 30’uncu Kez Toplandı KAYSERİ ŞEKER’DEN ÇİFTÇİYE 4. SÖKÜM AVANSI: 200 MİLYON 727 BİN TL’LİK DESTEK ÜRETİCİYLE BULUŞTU ANADOLU 500’DE PARLAYAN YILDIZ: KAYSERİ ŞEKER ZİRVENİN SAHİBİ KAYSERİ ŞEKER’DEN ÇİFTÇİYE 3. SÖKÜM AVANSI: 172 MİLYON TL’LİK DESTEK ÜRETİCİYLE BULUŞTU ANADOLU GÜÇBİRLİĞİ HOLDİNG, İLK ANA BAYİ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ! Yalçın: Üretimimizi Güçlü Kılacak Mekanizmalar Devreye Alınmalı Kayseri OSB Yönetimi Çek Büyükelçi’yi Ağırladı TÜRKİYE’YE ÖRNEK MODEL: YERLİ ÜRETİMDE KAYSERİ ŞEKER ÜLKE GÜNDEMİNDE KAYSERİ ŞEKER’DEN ÇİFTÇİYE 2. SÖKÜM AVANSI: 111 MİLYON TL’Yİ AŞAN DESTEK ÜRETİCİYLE BULUŞTU KAYSERİ ŞEKER’DEN 188 MİLYON LİRALIK SÖKÜM AVANSI KAYSERİ ŞEKER’DEN, BÜNYAN’A, YÜZYILIN YATIRIMI Görevden Dönen Ticaret Müşavirleri Sanayicilerle Tecrübelerini Paylaştı Kayseri Kariyer Merkezi’nden Üretim Üssü Kayseri’nin İstihdamına 263 Kişilik Katkı
×