Kayseri OSB Teknik Koleji’nden Dev Adım

Kayseri OSB Teknik Koleji’nden Dev Adım
Kayseri OSB Özel Teknik Koleji, Avrupa Birliği tarafından desteklenen İMEP (İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı) kapsamında sanayicilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda eleman yetiştirilmesi için kurslar düzenleyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Eduser ve Expertise France tarafından yürütülen programa dâhil olan Kayseri OSB Özel Teknik Koleji; mobilyacılık, kaynakçılık, terzilik, mobilya döşemeciliği, yatak kapamacılığı ve CNC operatörlüğü alanlarında kurslar düzenleyecek.

Kayseri OSB sanayicisinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için yeni bir adım daha attıklarını ifade eden Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, “İş garantili olarak açılacak kurslarda Program uygulama esasları içinde 18-45 yaş arası yetişkinlerin sanayicilerimizin ihtiyacı olan meslek dallarında açılacak kurslar vasıtasıyla yetiştirilerek istihdam sağlanması amaçlanmaktadır.” dedi.

Başkan Yalçın, Kayseri OSB Özel Teknik Koleji’nde uyguladıkları eğitim kapsamında öğrencilerin haftanın 3 günü fabrikalarda işbaşı eğitimi aldıklarını kaydetti. Yalçın, “İşbaşı eğitimlerimiz sayesinde Kayseri OSB Özel Teknik Kolejimizden mezun olan öğrencilerimizin yüzde 70’e yakını kısa sürede iş bulabilmektedir. Yeni uygulamaya aldığımız programımızla da kolej öğrencilerimizin dışında meslek sahibi olmak isteyenlere kucak açmış olacağız. Bundan dolayı da sevinç duymaktayız. Kayseri OSB sanayicisinin ihtiyaç duyduğu elemanların karşılanması konusunda bundan sonra da adımlar atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Avrupa Birliği tarafından desteklenen İMEP (İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı) Türkiye’nin 14 ilinde uygulanmaktadır. Program bütçesi 44 milyon Euro’dur. Programdan Türklerin yanı sıra uluslararası koruma ve geçici koruma altındaki yabancılar da faydalanmaktadır. Sanayi meslek dallarında kursiyerlere 450 TL günlük harçlık verilecektir. Kurslarda kullanılan malzeme-materyaller ve kurs eğitmenine verilecek ücret İMEP tarafından karşılanacaktır. İşletme sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli kurslar açılıp eleman yetiştirilecektir.”

Başkan Yalçın, kurs programına katılmak isteyenlerin 05056415555 numaralı telefondan veya Kayseri OSB Özel Teknik Koleji’nden bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
GÖNDER
ERÜ Mühendislik Fakültesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Dönem Mezunlarını Verdi ERÜ Tıp Fakültesi 52. Dönem Mezunlarını Verdi ERÜ Eğitim Fakültesi Yeni Mezunlarını Verdi... ERÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde Mezuniyet Sevinci ERÜ İletişim Fakültesi 20. Dönem Mezunlarını Verdi ERÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yeni Mezunlarını Verdi KAYÜ’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Merkezi’nin Açılışı Yapıldı ERÜ’de “2025 Yılı Araştırma Performans Ödül Töreni” Düzenlendi KPSS Adaylarına Hızlandırılmış Hazırlık Desteği ERÜ Turizm Fakültesi 17. Dönem Mezunlarını Verdi Kayseri Üniversitesi’nde “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” Takdim Töreni Düzenlendi Rektör Prof. Dr. Altun, Öğrenciler ile Bir Araya Geldi ERÜ’de “II. Ulusal PharmErciyes Eczacılık Öğrenci Kongresi” Düzenledi KAYÜ Rektörü Karamustafa’dan “Turizmde Kayseri Modeli” Üzerine Değerlendirmeler Hacılar'da 16 derslikli yeni lise kuruluyor Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı Olağan Genel Kurulu Yapıldı Kayseri Üniversitesi 5 Yıllık Tam Akreditasyon Almaya Hak Kazandı NNYÜ Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin Büyük Başarısı KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Hong Kong'da APAIE Uluslararası Etkinliğine Katıldı NNYÜ’de 1. diş hekimliği öğrenci kongresi düzenlendi 57. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kayseri Bölge Sergisi’nin Ödül Töreni KAYÜ Rektörü Karamustafa, Anadolu Üniversiteler Birliği İstişare Toplantısı’na Katıldı Erciyes Üniversitesi, THE Awards Asia 2026’da Asya’nın En İyi 8 Üniversitesi Arasında Finalde Büyükşehir’den Yarıyıl Tatilinde Genç KAYMEK Çocuk Şenliği Rektör Prof. Dr. Altun, Öğrenciler ile Yemek Yedi
×