https://youtube.com/shorts/-8xDRd8259Y?feature=share

“İthalata karşıyız, yerli üretimin olması lazım”

“İthalata karşıyız, yerli üretimin olması lazım”
Türkiye’nin üretim darlığı çekmesinin sebebinin dönemin bakanlarının aldığı yanlış kararlar olduğunu söyleyen Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, “Sütte, ette para etmeyince hayvanları kesmeye başladılar. Böyle olunca bizde besleyecek besili dana ve süt sağacak hayvan kalmadı. Ardından her yıl 800 bin tane 1 milyon tane yurt dışından ithal getirmek zorundayız. Bu parayı biz tüketicilerden alıyoruz yurt dışındaki üreticilere veriyoruz. Aslında buradaki üreticinin bir kazancı yok. Biz ithalata her zaman karşıyız, yerli üretimin olması lazım” dedi.

Kayseri Ticaret Borsası, Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Kayseri Kasaplar Odası ve Kayseri Veteriner Hekimler Odası tarafından kurbanlık fiyatları ve bayramda alınacak tedbirlere ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, “Üretim darlığı çekmemizin en büyük sebeplerinden biri 6-7 yıl önceye gittiğimiz zaman şunu görüyoruz. Gıda enflasyonu yükselmesin diye o dönemki bakanlar dişi hayvana göz yumuldu. Öbür taraftan da sütte, ette para etmeyince hayvanları kesmeye başladılar. Böyle olunca bizde besleyecek besili dana ve süt sağacak hayvan kalmadı. Ardından her yıl 800 bin tane 1 milyon tane yurt dışından ithal getirmek zorundayız. Bu bizim için doğru bir şey değil. Milyar dolarları oraya veriyoruz. Bu parayı biz tüketicilerden alıyoruz yurt dışındaki üreticilere veriyoruz. Aslında buradaki üreticinin bir kazancı yok. Biz sadece aracı görevi yapıyoruz. Yapılan yanlışlıklar ve sistem hataları bizi bu seviyeye getirdi. Bundan sonraki tarım bakanımız tarımda havza bazlı üretim diyerek bir proje açıkladı. Bu projenin arkasında durulursa bu durum 10-15 seneye kadar düzelir. Türkiye’de 17 milyon kadar hayvan sayısı var. Bu büyük bir sayı değil ama besili olarak düşündüğünüz zaman büyük bir sayı. Türkiye’nin et tüketiminin yaklaşık olarak yüzde 20-25 civarına tekabül ediyor. Biz ithalata her zaman karşıyız, yerli üretimin olması lazım” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
GÖNDER
Kayseri şeker, 29. Çiftçi Meclisi Toplantısına TODES Başarısı Damga Vurdu KTO İki Ayrı Heyetle Özbekistan ve Çin’e Eş Zamanlı Çıkarma Yaptı KESOB’un 13 Milyon TL’lik projesinde çalışmalar devam ediyor TMSF, Bellona Mobilya İçin Satış İhalesine Çıkıyor Kayseri OSB Otomasyon ile Sayaçları Uzaktan Okuyor MONDİHOME 2025 KOLEKSİYONU: HAYATI KEYİFE DÖNÜŞTÜRÜYOR Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Kayseri’nin Ocak Ayı İhracatı 310 Milyon Dolar Oldu Kayseri Ticaret Odası’nda İşkur Destek Programları Tanıtıldı Enerji Sektöründe Dev Yatırım Fırsatı: RHG Enertürk Enerji ve Muradiye Elektrik Satışta! Sanayiciler Kayseri OSB Hizmetlerinden Memnun Kayseri Şeker’den Yeşilhisar’a Önemli Yatırım KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI’NDA ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLIYOR KAYSERİ ŞEKER PANCAR BEDELİ ÖDEMELERİ TAKVİMİ YAYINLANDI Kayseri OSB Heyeti, düzenlenen Türkiye-Suriye İktisadi İşbirliği Zirvesi’ne katıldı “Ülkemizin Ekonomisinin Lokomotifi Sanayi Sektörüdür” Yalçın: Kayseri 2024’te 3 Milyar 750 Milyon Dolarlık İhracat Yaptı İstikbal, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’na Damga Vuracak! Boğazlıyan Şeker kampanya dönemi tamamlandı Kayseri OSB’de EBYS ile 2024 Yılında Sanayiciye Hizmetin Hızı ve Kalitesi Arttı Demir&Çelik Sektörünün Devleri Boyçelik ve Serko Yay’ın İhalesi Başlıyor! İstanbul’da Gümüşsuyu Havası: Halıda Kalite ve Şıklık Bir Arada! Yalçın: Kayseri 11 ayda 3,4 milyar dolarlık ihracat yaptı Yalçın: 2025 Kayseri OSB’de Temel Atma ve Açılışlar Yılı Olacak Kayseri'den Tarıma 5 Milyar TL'lik Dev Yatırım KAYSERİ ŞEKER 28. ÇİFTÇİ MECLİSİ TOPLANDI
×