HAVALİMANLARINDAN KİMSE ARANMADAN GEÇEMEYECEK!

HAVALİMANLARINDAN KİMSE ARANMADAN GEÇEMEYECEK!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlığın bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlarının muhtelif konularına ilişkin olarak ihtiyaç duyulan kanuni düzenlemelerin hayata geçirilmesi amacıyla hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonuna sunulan kanun teklifi taslağına göre Sivil Havacılık Kanunu’nda değişiklikler yapmayı planladıklarını belirterek, “Kanun taslağına göre havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazla aranacak. Cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcu uçağa kabul edilmeyecek” dedi. Bakan Uraloğlu ayrıca gemi kaynaklı emisyonların azaltılmasına yönelik çalışmalar neticesinde getirilecek yeni düzenlemeyle emisyon fiyatlandırma sistemini kuracaklarını da açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ve bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlarının muhtelif konularına ilişkin olarak ihtiyaç duyduğu kanuni düzenlemelerin hayata geçirilmesi amacıyla hazırlanan Kanun Teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonuna sunduklarını söyledi.

 

Bakan Uraloğlu, Taslağa göre 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle havalimanı girişinde tüm yolcuların cihazla aranacağını belirtirken, cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacağını ancak kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcunun uçağa kabul edilmeyeceğini söyledi. Uraloğlu, “Yine yapılan düzenlemeyle havacılık güvenliği ile sınırlı olmak üzere özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.” dedi.

 

“Avrupa Birliği, Emisyonlardan Elde Edilecek Gelirin Yüzde 50’sini Almayarak Ülkenin Tasarrufuna Bırakacak”

 

Son yıllarda yaşanan iklim değişikliğinin etkileri nedeniyle tüm sektörlerde olduğu gibi gemi kaynaklı emisyonların azaltılmasına yönelik çalışmaların da hız kazandığını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Bu kapsamda önümüzdeki süreçte deniz taşımacılığını etkileyecek en önemli konulardan bir tanesi de Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) olacak. Avrupa Birliği son aldığı kararla ETS sistemini denizcilik sektöründen kaynaklanan taşıma emisyonlarını da kapsayacak şekilde genişletecek. Avrupa Birliği ETS düzenlemesi Avrupa Ekonomik Alanı ile bu alanın dışında kalan limanlar arasındaki seferlerde üretilecek olan emisyonlardan elde edilecek gelirin yüzde 50’sini almayarak diğer ülkenin tasarrufuna bırakacak” diye konuştu.

 

“Emisyonlardan Alınacak Gelirin Belirlenecek Bir Miktarının Ülkemizce Alınması Sağlanacak”

 

Bakan Uraloğlu, Türk bayraklı ve Türk sahipli deniz ticaret filosunun faaliyetlerine devam edebilmesi ve rekabet yeteneğini muhafaza edebilmesi için emisyonlarını hızlı bir şekilde düşürmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu noktada uluslararası ve bölgesel karbon fiyatlandırma uygulamalarından toplanan gelirlerin ülkemiz tarafından en verimli şekilde kullanılması büyük önem arz ediyor. Bu nedenle, emisyon fiyatlandırma sisteminin ülkemizde kurulması durumunda mütekabiliyet esasına göre toplam üretilen emisyonlardan alınacak gelirin belirlenecek bir miktarının ülkemizce alınması sağlanarak buradan elde edilecek gelir ile Türk deniz ticaret filosunun yenilenmesi veya dönüştürülmesi sağlanacak. Bu sayede, dünya deniz ticaretinde rekabet gücümüz artarak devam ettirilecek” ifadelerini kullandı.

 

“Limanlara Giriş Ve Çıkış İşlemleri, Dijital Olarak Sunulan Belgeler Üzerinden Yapılabilecek”

 

Uraloğlu, deniz taşımacılığından elde edilen karbon fiyatlandırması gelirlerinin de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesine özel ödenek olarak öngörüleceği düzenlemesinin yanında, toplanan tutarların yeşil denizcilik için araştırma, geliştirme, dönüşüm ve yeni gemi inşa faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla kullanılacağını söyledi. Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Özel gelir ve ödeneklerin kullanımına ilişkin usul ve esaslar Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenecek. Uygulama kapsamına alınacak gemilerin cinsi, sefer bölgesi, tonajı, gemilerden alınacak emisyon bedeli oranları, emisyonların izlenmesi, raporlanması ve doğrulanmasına ilişkin usul ve esaslar yine Cumhurbaşkanımız tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek. Düzenlemeyle 4922 sayılı kanunu gereğince halihazırda fiziki olarak yapılan limanlara giriş ve çıkış işlemleri, dijital olarak sunulan belgeler üzerinden yapılabilecek.”

PAYLAŞ
GÖNDER
Yüksek Hızlı Trenle seyahat eden yolcu sayısının 97 milyona ulaştı Vali Çiçek Başkanlığında Protokol İmza Töreni Gerçekleşti ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLERDE AİLE YILI İNDİRİMİ Başkan Büyükkılıç, İstiklal Marşı Okuma Yarışması Ödül Töreni'ne Katıldı Şantiyede Şiddete Son! Kayseri İtfaiyesi, Ahşap Makaraya Sıkışan Yaramaz Kediyi Kurtardı KRUVAZİYER TURİZMDE TÜM ZAMANLARIN ŞUBAT AYI REKORU Büyükkılıç, Barakada Yaşayan Dudu Teyze ve Oğluna Sahip Çıktı BİLETSİZ YOLCU TAŞIYANA 85 BİN LİRAYA KADAR CEZA GELİYOR Büyükşehir'den Kadın Kooperatiflerine 10 Milyon TL'lik Destek ASKON’DAN GAZZE’YE HAYIR PINARI Büyükkılıç, Prof. Dr. Naci Görür'ü Ağırladı Vali Çiçek, Çini Sanatçısı Batuhan Deniz’i Kabul Etti Kayseri İtfaiyesi, Şubat Ayında 680 İtfai Olaya Müdahale Etti Rektör Prof. Dr. Altun, Öğrencilerle İftar Yaptı “SUMMIT ERCİYES’25 - Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi” Düzenlendi ERÜ’den “Slow Food Kayseri Buluşması” Etkinliği KADEM’DEN İŞ İNSANLARININ ‘BAZILARINA’ AÇIK MEKTUP Hocalı Şehitleri, Talas Şuşa Azerbaycan Evi'nde Anıldı Türkiye’nin İlk Ulusal Havacılık Şûrası Tamamlandı 50’nci ERVA Spor Okulu Açıldı KALKINMA YOLU İLE GELEN YÜKLER TRACECA’NIN AĞINA BAĞLANACAK ERÜ ile Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Başkanlığı Arasında İş Birliği Protokolü Büyükşehir'den Anadolu Selçukluları Sergisi'ne 27 Eser ile Destek LÖSEV’den koli koli mutluluk
×