ERÜ Safiye Çıkrıkçıoğlu Ziraat Fakültesi Laboratuvar Binası Temeli Atıldı

Temel atma töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Ali Ünlükara, “Bildiğiniz gibi tohumculuk alanında dış ülkelere bağımlı durumdaydık, hem bizler hem de diğer fakülteler çabalarıyla yeni tohumlar üretmeye başladık, özellikle şeker pancarı tohumculuğunda dışarıya bağımlıydık. Fakültemiz, 7-8 yıldır yaptığı çalışmalar sonucunda 10 çeşit şeker pancarı tohumu üretti ve şu anda ise arazi çalışmaları devam ediyor. Bu laboratuvarda yüksek teknolojiyle kaliteli ürünler üretilecek, ülkemizin tarım alanındaki açıklarını kapatmaya çalışırken öğrencilerimizi de yetiştirmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Safiye Çıkrıkçıoğlu Ziraat Fakültesi Laboratuvar Binası Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Törene; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun, ERÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Ali Ünlükara, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende; öğrenciler tarafından Mustafa Çıkrıkçıoğlu’na çiçek takdimi yapılması ve açılış konuşmaları ardından laboratuvar binası inşaatı temeli protokol töreniyle birlikte atıldı.
Erciyes Üniversitesi’nin yapmış olduğu çalışmaların ve aldığı başarıların gurur verici olduğunu vurgulayan Vali Gökmen Çiçek, “Kayseri’de görev yapmak, kamu işlerinin takibini yapmak gerçekten çok farklı ve keyifli. Kayseri, Mustafa Çıkrıkçıoğlu gibi elini taşın altına koyan hayırseverlerle dolu bir şehirdir. Mustafa Çıkrıkçıoğlu beye ve ailesine desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. ERÜ’nün son zamanda aldığı başarılar ve dereceler, ilin valisi olarak beni gerçekten gururlandırıyor. Bu bağlamda rektörümüze, akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, yapılacak olan laboratuvarın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Erciyes Üniversitesi’nin yapmış olduğu çalışmalarının, başarılarının arkasında hayırseverlerin ve şehir idarecilerinin büyük desteği olduğunu söyleyen ERÜ Rektörü Fatih Altun, “Erciyes Üniversitesi olarak; Ar-Ge, eğitim-öğretim ve toplumsal katkı faaliyetlerinden bahsederken emin olun ki yaptığımız çalışmalarda her zaman aldığımız güç sayesinde ayakta duruyoruz. Erciyes Üniversitesi bu faaliyetleri sadece yönetimiyle değil, başta hayırseverlerimiz ve protokollerimiz ile birliktelik içerisinde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu da bizleri daha güçlü kılıyor, bu bağlamda da sayın Çıkrıkçıoğlu’na ayrıyeten teşekkür ediyorum. Bizim ulusal boyuttaki güçlülüğümüzün dışında özellikle uluslararası boyutta da kesinlikle ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Bu bağlamda temeli atılan bu laboratuvarda yapılacak olan çalışmaları çok önemsiyorum. TÜBİTAK tarafından 2022 yılında 8 tane ‘1004 Projesi’ verildi, fakültemiz de ERÜ’nün Araştırma Üniversitesi niteliğiyle Ar-Ge çalışması projesi alma başarısını göstermiştir. Bu yönüyle fakültemiz bizi çok güçlü kılmaktadır, bundan sonraki süreçlerde de eminim ki üniversitemizin çok daha farklı boyutlarda ve alanlarda kendisinden söz ettireceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
‘BİR ÜLKENİN EN ÖNEMLİ HAZİNESİ, YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜDÜR’
Ziraat Fakültesi’nin ülke istihdamı için birçok mühendis ve birçok üniversite için de akademisyen yetiştirebilen bir konuma geldiğini belirten ERÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Ali Ünlükara, “Bir ülkenin en önemli hazinesi, yetişmiş insan gücüdür. Ziraat Fakültesi olarak; 2061 ziraat mühendisini yetiştirdik ve ülkemize hizmete uğurladık. Henüz genç yaşındaki Ziraat Fakültemiz, artık diğer üniversitelerdeki fakültelere akademisyen yetiştirebilmiş bir konuma erişmiş durumdadır. Bildiğiniz gibi tohumculuk alanında dış ülkelere bağımlı durumdaydık, hem bizler hem de diğer fakülteler çabalarıyla yeni tohumlar üretmeye başladık, özellikle şeker pancarı tohumculuğunda dışarıya bağımlıydık. Fakültemiz, 7-8 yıldır yaptığı çalışmalar sonucunda 10 çeşit şeker pancarı tohumu üretti ve şu anda ise arazi çalışmaları devam ediyor. Bu laboratuvarda yüksek teknolojiyle kaliteli ürünler üretilecek, ülkemizin tarım alanındaki açıklarını kapatmaya çalışırken öğrencilerimizi de yetiştirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Yapılacak olan laboratuvarın Türkiye’nin tarım ve hayvancılığını ileri seviyelere taşıyacağını söyleyen İş İnsanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, “Bugün ülkemizdeki en önemli konulardan birisi de tarım ve hayvancılıktır. Günümüzde maalesef dünyadaki kendi kendine yetebilen ülkeler arasından düşmüş bulunmaktayız. İnşallah sizlerin çalışmaları sayesinde eski günlere dönebileceğimiz inancındayım. Hocalarımızın anlattığı tohum projeleri beni de çok heyecanlandırdı, yeni laboratuvarın ve yapılacak çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.