Erciyes Üniversitesi THE 2025'te

Erciyes Üniversitesi THE 2025'te
Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Times Higher Education (THE) tarafından bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 2025 Yılı Disiplinler arası Bilim Sıralaması (Interdisciplinary Science Rankings, ISR) sonuçları açıklandı.

Schmidt Science Fellows ile birlikte başlatılan ve üniversitelerin disiplinler arası bilime katkılarını ölçmek için oluşturulan ilk sıralama sistemi özelliği taşıyan THE Disiplinler Arası Bilim Sıralamasında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) önemli bir başarı gösterdi.

Dünyada 92 ülkeden 749 üniversitenin katıldığı bu uluslararası sıralamada ERÜ dünya üniversiteleri arasında 120. sırada yer alırken, ulusal sıralamada devlet üniversiteleri arasında 3. sırada yer aldı. 

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, konu ile ilgili yaptığı açıklamada üniversite olarak, THE Disiplinler Arası Bilim Sıralamasında devlet üniversiteleri arasında ilk 3 üniversite arasında yer alarak yeni bir başarıya imza atmaktan gurur duyduğunu belirtti.

 Rektör Prof. Dr. Fatih Altun “Dünyanın en prestijli derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education kurumunun bu yıl ilk defa disiplinler arası faaliyetlere göre üniversiteleri sıraladığı THE 2025 Yılı Disiplinler Arası Bilim Sıralamasında Erciyes Üniversitesi oldukça önemli bir başarıya imza atmış ve dünya üniversiteleri arasında 120. sırada yer almıştır. Üniversitemiz, araştırma odaklı yönetim anlayışı içinde Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Fen ve Mühendislik Bilimleri ile Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarındaki disiplinlerde farklı yaklaşım ve yöntemlerin bir araya getirilerek yapıldığı disiplinler arası çalışmalara son derece önem vermektedir.Bu kapsamda disiplinler arası çalışmalara katkı sağlayabilecek birçok faaliyeti yürütmektedir. Üniversitemizin bu başarısında emeği geçen tüm araştırmacılarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Disiplinler Arası Bilim Sıralaması metodolojisi, her biri araştırma projelerinin oluşturulma döngüsünü temsil eden girdiler, süreçler ve çıktılar olmak üzere üç bölümü kapsayan toplamda 11 göstergeden oluşmaktadır. Girdiler bölümü (%19) disiplinler arası bilimsel araştırma fonu (%8) ve sanayi fonu (%11) göstergeleri ile temsile edilmektedir. Süreçler bölümü (%16) başarı ölçüsü (%4), fiziksel tesisler (%4), yönetim desteği (%4) ve terfi süreci (%4) göstergelerine ait verilerden oluşmaktadır. Çıktılar bölümü (%65) ise disiplinler arası bilimsel araştırma yayınlarının sayısı (%10), disiplinler arası bilimsel araştırma yayınlarının oranı (%5), disiplin dışındaki fayda (%5), disiplinler arası bilimsel araştırmanın kalitesi (%20) ve itibar göstergelerine göre puanlandırılmaktadır (%25).

PAYLAŞ
GÖNDER
ERÜ’de Yeşil Kampüs Festivali Düzenlendi Kayseri’de MYO Öğrencileri ve Mezunlarına Yönelik Ödüllü Proje Yarışmasında Düğmeye Basıldı NNYÜ’de “siyasetin cinsiyeti” konulu konferans Rektör Prof. Dr. Altun, 2209 Projelerinde Yer Alan Öğrenciler ile Bir Araya Geldi Kayseri OSB Teknik Koleji’nden Dev Adım TÜBİTAK 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması‘nın Ödül Töreni Düzenlendi Kayseri’de Öğrenim Gören MYO Öğrencileri ve Mezunlarına Mega Destek Kayseri Üniversitesi ile İŞKUR Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı ERÜ ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı Yarıyıl Tatilini Verimli Geçirmenin Yolları KAYMEK'in Sanat ve Mesleki Eğitim Kurs Kayıtları Başladı KAYÜ’nün “Akreditasyon” Başarısı Paralimpik şampiyon sporcular NNYÜ’de öğrencilerle buluştu AGU¨’ye Bir Akreditasyon Daha… Rektör Prof. Dr. Altun, Doğa Koleji Öğrencileri ile Buluştu NNYÜ’de ilkokul yararına kermes Erciyes Üniversitesi'nin UI Greenmetric 2024 Yılı Başarısı YÖK Üyesi Prof. Dr. Karaboğa, KAYÜ’de Dönem Dersi Verdi ERÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması belli oldu ERÜ ve ASPİLSAN Enerji’den İş Birliği NNYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlük Giydi Erciyes Üniversitesi THE 2025'te ERÜ ile Karabük Üniversitesi Arasında İki Ayrı İş Birliği Protokolü İmzalandı ERÜ’de Tıp Öğrenimine Başlayan Öğrenciler Törenle Önlük Giydi ERÜ’de “Rektör-Öğrenci Buluşması” Devam Ediyor
×