Döviz kurları 2023’ün zirvesini gördü

Döviz kurları 2023’ün zirvesini gördü
Dolar ve Euro tüm zamanların zirvesini görerek rekor kırdı. Güncel piyasayı değerlendiren Döviz Bürosu Gişe Sorumlusu Ahmet Birtek, “Vatandaşlar panik olmasın bu dalgalanmalar her zaman olacak. En nihayetinde parasının kıymetini bilip, dalgalanmalardan korkup, panik yapıp, satışlar ya da alışlar yapmasınlar” tavsiyesinde bulundu.

Seçimlerin ardından kabinenin açıklanmasıyla ekonomi yönetimi eski bakan Mehmet Şimşek’e devredildi. Yeni Bakan Şimşek’in ekonomi politikasında değişim sinyali vermesi dövizde hareketlenmeye neden oldu. Dolar ve Euro tüm zamanların zirvesini gördü. Dolar 24 liraya çıkarken euro ise 25,600’e kadar ilerlerdi.

Güncel piyasaları değerlendiren Döviz Bürosu Gişe Sorumlusu Ahmet Birtek, “Göreve yeni başlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikasını değiştirip yurtdışından sıcak para arayışı içerisine girdiğini öngörüyoruz. Bu sıcak paranın da gelmesi için Türkiye’nin cazip olması gerekiyor. Bu cazipliğin de dövizi artırarak yurtdışından sıcak bir para girişi oluyor. Yurtdışındaki yatırımcılar da bunu yüksek kurdan bozdurmak istiyor. Bu dalgalanmalar bir süre daha devam edecektir ama en nihayetinden eski seviyesinin daha da altına gelip dalgalanmalar duracaktır. Vatandaşlar panik olmasın bu dalgalanmalar her zaman olacak şeyler. En nihayetinde parasının kıymetini bilip, dalgalanmalardan korkup, panik yapıp, satışlar ya da alışlar yapmasınlar. Ne olacağını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Güncel döviz fiyatları

Doların alış: 23,00

Dolar satış: 24,00

Euro alış: 24,60

Euro satış: 25,60

PAYLAŞ
GÖNDER
Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Daha Fazla Büyüme İçin Sanayicilerimiz Desteklenmelidir Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Kayseri’nin 4 Aylık İhracatı 1 Milyar 235 Milyon Dolar Oldu KAYSERİ ŞEKER, İSO 500 LİSTESİNDE KAYSERİ’NİN ZİRVESİNDE! İSO 500 Listesine Kayseri’den 13 Firma Girdi Kayseri OSB’nin Yaptığı Eczane İşyerleri Tamamlandı KAYSERİ ŞEKER’İN YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR KAYSERİ ŞEKER 2025 ÜRETİM YILI İÇİN AVANS TAKVİMİNİ AÇIKLADI Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Kayseri’nin mart ihracatı 325 milyon dolar oldu Büyüksimitci: "Üretimimizi Daha Güvenli Alanlara Taşımalıyız" Kayseri Şeker 2025 yılı üretim sezonuna Yeşilhisar’da start verdi Kayseri şeker, 29. Çiftçi Meclisi Toplantısına TODES Başarısı Damga Vurdu KTO İki Ayrı Heyetle Özbekistan ve Çin’e Eş Zamanlı Çıkarma Yaptı KESOB’un 13 Milyon TL’lik projesinde çalışmalar devam ediyor TMSF, Bellona Mobilya İçin Satış İhalesine Çıkıyor Kayseri OSB Otomasyon ile Sayaçları Uzaktan Okuyor MONDİHOME 2025 KOLEKSİYONU: HAYATI KEYİFE DÖNÜŞTÜRÜYOR Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Kayseri’nin Ocak Ayı İhracatı 310 Milyon Dolar Oldu Kayseri Ticaret Odası’nda İşkur Destek Programları Tanıtıldı Enerji Sektöründe Dev Yatırım Fırsatı: RHG Enertürk Enerji ve Muradiye Elektrik Satışta! Sanayiciler Kayseri OSB Hizmetlerinden Memnun Kayseri Şeker’den Yeşilhisar’a Önemli Yatırım KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI’NDA ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLIYOR KAYSERİ ŞEKER PANCAR BEDELİ ÖDEMELERİ TAKVİMİ YAYINLANDI Kayseri OSB Heyeti, düzenlenen Türkiye-Suriye İktisadi İşbirliği Zirvesi’ne katıldı “Ülkemizin Ekonomisinin Lokomotifi Sanayi Sektörüdür”
×