Reklamı Kapat

Çiçek, “Ahilik Teşkilatı, Medeniyetimizin Dünyaya Armağan Ettiği En Büyük Hediyelerden Birisidir”

Çiçek, “Ahilik Teşkilatı, Medeniyetimizin Dünyaya Armağan Ettiği En Büyük Hediyelerden Birisidir”
Ahilik Haftasının başlaması nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Kayseri Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır ve beraberindeki meslek odaları başkanlarını Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, makamında kabul etti.

Ahiliğin barındırdığı dürüstlük değerlerinin aslında Türk kültürünün ve İslam dinimizin özünde var olan ilkeler olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, esnaflarımıza başarılar diledi.

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Makam kabulünün ardından Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen törene katıldı.

Törene Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Kayseri milletvekilleri, Murat Cahid Cıngı, Şaban Çopuroğlu, S.Bayar Özsoy, Mahmut Arıkan, Aşkın Genç, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, İl Jandarma Komutanı Tugğ.Yüksel Yiğit, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, STK temsilcileri, Oda Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek törende yapmış olduğu konuşmada, “Çok büyük bir medeniyet inşaa etmiş bir milletin evlatlarıyız. Medeniyetimizin dünyaya armağan ettiği en büyük hediyelerden birisi de Ahilik Teşkilatıdır. Aslında bizim tarihimiz her birisi birbirinin devamı şeklinde devam ediyor. Hacı Bektaş-ı Veli’nin” Eline, Beline, Diline Sahip Ol” cümlesi, Ahi Evran’da, “Gözünü, dilini, belini bağlı tut.” şekline dönüşüyor. Aslında büyük bir medeniyetin bir silsile halinde devam ettiğini gösteriyor. Nevşehir’de Hacı Bektaş’ı Veli bunu söylerken, Kayseri’de, Kırşehir’de Ahi Evran aynı cümleyi farklı bir şekilde söylüyor.” dedi

Kayseri’nin, Ahilik Teşkilatının Türkiye’de en iyi yaşandığı yerlerin başında geldiğini belirten Vali Çiçek, “Ben buna bizzat şahit oldum. Asrın felaketinde, depremde Kayserili esnaflarımız adeta yağmur oldu yağdı. Esnaflarımız Kahramanmaraş’a hem yardım yolladılar, hem kendileri koşup geldiler. Aynı zamanda buradaki esnaflarımız da gelen depremzedelere yardımcı oldular.” diye konuştu

Vali Çiçek konuşmasının devamında, “Kayseri Valisi olmak her zaman onur verici, gurur vericidir. Ama deprem bölgesinde gördüm ki, Kayseri Valisi olmak aynı zamanda çok büyük bir güç, Kayseri’de yaşamak çok büyük bir güç. Deprem bölgesinde yaptıkları için esnaflarımıza, Kayserili hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ta “Ahi kültürü ile yoğrulan ve Ahilik ahlakıyla ahlaklanan ticaret şehri Kayserimizde kutlamaya başladığımız, “Ahilik Haftası” nın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi

Konuşmaların ardından Yılın Ahisi seçilen Hüsamettin Öktem’e ödülü Valimiz Sayın Gökmen Çiçek tarafından verildi.

PAYLAŞ
GÖNDER
Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan Mevlid Kandili Mesajı Felahiye Belediyesi anıtmezarı restorasyonunu tamamladı Vali Çiçek, “Kayseri 2024 Avrupa Spor şehri seçildi” Türkiye Adalet Akademisi’nin Tapu İptali ve Tescil Davaları meslek içi eğitimi Kayseri’de başladı Kayseri protokolü Erciyes jeotermal sondaj alanını inceledi Pınarbaşı Kaymakamlığına Mesut Bolat atandı Zirvede “Erciyes’in Gelecek Vizyonu” sunumu Şehit Polis memuru Murat Akpınar için mevlid okutuldu Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' belli oldu Sarız’da Karabağ hassasiyeti Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er, “Muhtarlar mahallenin abisi, ablası” Tomarza Kaymakamlığına Ali Buzkaya atandı ERÜ mağaza açıldı Faruk Molu’nun adının serbest bölgeye verilmesine destek geldi Kayseri OSB Sağlık Merkezi Projesinde Ön Fizibilite Çalışması Gerçekleştirildi Rektör Prof. Dr. Altun, Göreve Gelişinin 1 Yılını Değerlendirdi Evladını kaybeden acılı aile Viyadük’e güvenlik önlemi istiyor Kültepe’de 4 bin 100 yıllık buğdaylar bulundu Cuma günü çöl tozu geliyor! Vali Çiçek, Gaziler Onuruna Yemek Verdi Çiçek, “Ahilik Teşkilatı, Medeniyetimizin Dünyaya Armağan Ettiği En Büyük Hediyelerden Birisidir” Altınokta Körler Derneği Kayseri Şube başkanı Atmaca güven tazeledi URALOĞLU TUSAŞ’I ZİYARET EDEREK İNCELEMELERDE BULUNDU Şehidimize Son Görev Kayseri OSB Başkanı Yalçın: “Kayseri’yi Fuarlar Şehri Yapmak İçin Çalışıyoruz”
×