Büyükşehir’den Kızık Yolu’nda 30 Milyon TL’lik Ulaşım Yatırımı

Büyükşehir’den Kızık Yolu’nda 30 Milyon TL’lik Ulaşım Yatırımı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yaşam kalitesini arttırmak amacıyla Kızık Mahallesi çıkışından başlayıp Kayseri-Felahiye yoluna bağlanan 6 kilometrelik 30 milyon TL maliyetle yol yenileme projesiyle hem ulaşım konforunu hem de güvenliği arttırıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde kırsal mahallelere yönelik ulaşım yatırımları 2025 yılında da hız kesmeden sürüyor.

Günde yüzlerce aracın kullandığı bu önemli bağlantı yolu, Kayseri merkez ile Felahiye ve Özvatan ilçelerinin yanı sıra, Yozgat’ın Çandır ve Çayıralan ilçelerine kısa mesafeli ulaşım imkânı sunuyor. Yolun, artan trafik yükünü karşılayacak şekilde daha konforlu ve güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Kocasinan ilçesine bağlı Kızık Mahallesi çıkışından başlayıp Kayseri-Felahiye yoluna bağlanan ve bölge halkı tarafından “Kızık Rampası” olarak bilinen yaklaşık 6 kilometrelik güzergâhta kapsamlı yol yenileme çalışmalarına başlandı.

Proje kapsamında mevcut asfalt, özel asfalt kazıma makineleriyle yerinden sökülüyor. Kazınan malzeme, bölgedeki kırsal arazi yollarının iyileştirilmesinde değerlendirilerek geri dönüşüme kazandırılıyor. Ardından altyapı ve üstyapı çalışmaları, yağmursuyu drenaj yapılarının inşası ve asfalt serimi etaplarıyla proje tamamlanacak.

Yaklaşık 30 milyon TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hem şehir merkezinde hem de kırsalda sürdürdüğü nitelikli ulaşım projelerinin önemli bir ayağını oluşturuyor.

PAYLAŞ
GÖNDER
Talas’ta “Alev Alatlı Okumaları” İle Düşünceye Yolculuk Antikacılar, Baharı Karşılıyor Kayseri, Büyükşehir ile Ramazan Bayramı'na Hazır Talas, Ramazan Bayramı’na Hazır KASKİ'den Altyapı Sorumlulukları Hakkında Bilgilendirme Büyükkılıç, Kartal Katlı Kavşağı İçin Besmeleyi Çekti, İmzayı Attı Başkan Çolakbayrakdar’a Dualarla Teşekkür Büyükşehir'den Akıllı Şehircilikte Örnek Proje: Mezarlık Bilgi Sistemi Hizmete Girdi Kocasinan’da evde bakım hizmeti Ramazan’da da devam ediyor Bayram Öncesi Melikgazi Zabıtasından Sıkı Denetim Büyükkılıç: "Şehre Bahar Geliyor" Kocasinan, Ağaç Dikim Sezonunu Açtı Kocasinan’da Ramazan Bayramı Öncesi Yüzler Gülüyor Büyükkılıç'tan Müjde: "Kartal Kavşağı Alternatif Yolumuzu Trafiğe Açtık" Kocasinan Belediyesi kullanılmayan eşyaları ekonomiye kazandırıyor Ramazan'da hafta sonu talas bir başka Melikgazi’de ilkbahar ağaç dikimiyle başladı Camikebir Suriçi'ndeki Tarihi Kalıntılar İçin Önemli Karar Büyükkılıç'tan Kartal Kavşağı Projesi Öncesi Sahada Yakın Takip Kocasinan’da “Gönül Kazan” Ramazan’da da kaynamaya devam ediyor Talas'ta Antikacılar Ramazan'da Da Buluşuyor Kartal Kavşağı Projesi, Bayramdan Hemen Sonra Başlıyor Büyükşehir Zabıtası, Şubat Ayında 1522 Denetim Gerçekleştirdi Kocasinan’da Kayseri’de Tek Olan Oyun Terapisine Büyük İlgi Büyükkılıç, Kayseri'nin Ulaşım Geleceğini Bugünden Planlıyor
×