Büyükkılıç'tan "Ulaşım Master Planı" Zirvesi

Büyükkılıç'tan
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla Ulaşım Master Planı çerçevesinde yapılan yatırımlar ile ilgili toplantı düzenledi. Başkan Büyükkılıç, kurulumu devam eden Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) uygulaması ile de hız ihlallerini önlemeyi ve kazaların azalmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ulaşım kurmaylarıyla birlikte Ulaşım Master Planı çerçevesinde şehirdeki ulaşım ve kavşak düzenlemelerini masaya yatırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Karayolları 6’ncı Bölge Müdürü Ahmet Bülent Büyük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve ulaşım birimi personeli katıldı.

Başkan Büyükkılıç, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Kayseri’nin hızla gelişen, güzelleşen ve büyüyen bir şehir olduğunu belirterek, büyümeyle birlikte ulaşım ihtiyaçlarının da değiştiğini dile getirdi.

“Altgeçitler, Kavşak Düzenlemeleri ve Alternatif Yollarla Konforu Artırıyoruz”

Şehirdeki ulaşım konforunu daha da artırmak amacıyla altgeçitler, kavşak düzenlemeleri ve alternatif yollarla yapılan çalışmaların devam ettiğini söyleyen Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orta Anadolu’nun incisi Kayseri’miz gelişiyor, güzelleşiyor, tabii ki büyüyor. Bu büyümeye paralel olarak ihtiyaçlar değişiyor ve bunların en önemlisi, Kayseri’mizde ulaşım konforunu daha iyi noktalara taşımak için yapacağımız çalışmalardır. Altgeçitler, kavşak düzenlemeleri ve alternatif yollarla hem konforu artırıyoruz hem de şehrimizin cazibesini artırmış oluyoruz. Ulaşım Master Planı doğrultusunda değerlendirmeler yaparak ortak akıl ışığında kavşak çalışmaları ve altgeçit düzenlemeleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk.”

Kayseri’de 500 binin üzerinde araç trafiği olduğu ve çevre illerden gelen araçlarla bu sayının 600 bini bulduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, trafiğin güvenli ve konforlu bir şekilde nasıl sürdürülebileceği konusundaki çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Büyükkılıç, yapılan çalışmalarla ulaşım altyapısını güçlendirmenin yanı sıra, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile trafikte güvenliği artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Her Şey, Ulaşımda Güvenlik ve Konfor İçin

EDS ile ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, "Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kriterlere uygun olarak, yerel yönetimle iş birliği içerisinde yapılan önemli bir uygulamadır. Hizmet, vatandaşı zorda bırakmak için değil, konforunu artırmak ve güvenlik ağını oluşturmak için yapılır. Biz de bu anlayış içerisinde gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamanın sonunda, Kayserililerin bir kez daha Ramazan ayını kutlayarak, vatandaşların Kadir Gecesi’ne ve bayramlara huzur içinde ulaşmalarını temenni etti.

Elektronik Denetleme Sistemi Kurulum Çalışmaları Devam Ediyor

Ülke genelinde 2024 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde yüzde 40’ının nedeninin “Hız Kuralının İhlal Edilmesi” olduğu ve kazaların çoğunluğunun “tek araçlı, hıza ve dikkatsizliğe bağlı” yoldan çıkma şeklinde meydana geldiği görüldü.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’na bağlı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından, EDS imalatı devam etmekte olan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Kocasinan Bulvarı ve Kerkük Bulvarı, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından en yoğun kaza kara noktaları olarak tespit edildiğinden uygulamaya bu noktalardan başlandı.

Elektronik Denetleme Sistemi, Kayseri’nin trafik güvenliği açısından önemli bir adım olarak öne çıkarken, uygulama, kazaların azalmasına ve trafikte daha güvenli bir ortam oluşturulmasına önemli katkılar sağlayacak.

PAYLAŞ
GÖNDER
Büyükkılıç'ın Vizyon Projesi "Bilişim Akademisi" Başlıyor Büyükkılıç'tan "Ulaşım Master Planı" Zirvesi KASKİ, 13 Bin 753 Adet Izgara Temizledi Çolakbayrakdar, “Evlatlarımızın Geleceğine Işık Tutuyoruz” “Bilim ve teknolojide gençlerimizden daha zekileri yok” Büyükkılıç, Köşk Mahallesi Sakinleri ile Buluştu Talas’ın Tıpkıbasım Kur’an Sergisi’ne Ramazan Yoğunluğu ÖZDOĞAN: "RAMAZAN’DA 200 HANEYE GÜNLÜK SICAK YEMEK ULAŞTIRIYORUZ" Çolakbayrakdar, İftarda Meclis Üyeleri Ve Aileleriyle Bir Araya Geldi ‘Çanakkale Müzesi’ Gece 23.00’e Kadar Açık Büyükşehir'in Ramazan Etkinlikleri, İlahi Ziyafeti İle Başladı Yeni Çevresel Hat Hizmete Başlıyor Kırsalda Karla Mücadele Eden Büyükşehir, Yoğun Mesai Harcıyor Çolakbayrakdar, “Akademi İle 7'den 70'e Herkesin, Özellikle Ailelerin Mutluluğunu Artırıyoruz” İncesu’da işçi üretiyor, ilçe gelişiyor Kocasinan’ın Kursları, İstihdama Ve Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor... Büyükkılıç: "Develi'de 10 Milyon TL'lik Yatırım Yapıyoruz" Büyükşehir'den, Bal Damlayacak Büyükkılıç, Kapalı Çarşı'da Esnaf Ve Vatandaşla Buluştu Büyükşehir ile Kayseri'de Ramazan Etkinlikleri Heyecanı Akıllı Ulaşım Sistemiyle Raylı Sistemde Yeni Dönem: Gittiğin Kadar Öde Büyükkılıç: "Kayseri Gelişiyor, Güzelleşiyor" Melikgazi Belediyesi'nin Nikah Salonu Yenilendi Kocasinan, Dönüşümle Yunusemre ’Ye De Sosyal Tesis Kazandırıyor Büyükşehir'den Yeşil Enerji ile Hayvan İçme Suyu Temini Projesi
×