Başkan İlmek: “İncesu’da 2 mahallede hasarlı evimiz var, kontroller sürüyor”

Başkan İlmek: “İncesu’da 2 mahallede hasarlı evimiz var, kontroller sürüyor”
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, İncesu ve Hacılar merkezli yaşanan depremler sonrası açıklama yaparak, “Sarıkürklü mahallemizde 4-5, Saraycık’ta 3 hasarlı evimiz var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına mensup arkadaşlar burada incelemeler yaptı. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalışıyoruz” dedi.

Kayseri’nin İncesu ve Hacılar ilçelerinde 4.9, 4,4 ve 4.2 şiddetinde dün meydana gelen depremler sonrası hasar tespit çalışması başlatıldı. İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, ilçede bulunan 2 mahallede bazı evlerin hasar aldığını açıkladı. 6 Şubat’taki depremler sonrası Kayseri halkı, yerel yönetimler, kamu kurumları olarak Kahramanmaraş’a yöneldiklerini anımsatan İlmek, “Merkez üssü İncesu ve Hacılar olan depremler yaşamaya başladık. Dün olan 3 deprem nedeniyle İncesu merkezde hasarlı bir yapımız yok. Can ve mal kaybımız yok. Sarıkürklü mahallemizde 4-5 tane hasarlı evimiz var, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına mensup arkadaşlar burada incelemeler yaptı. Saraycık Mahallesinde ise 3 tane hane var, tespitleri yapılacak. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Burada bilimsel olarak diri fay hattı bulunmuyor. Bilimsel bir açıklamayla 5,5 üzerinde bir deprem beklenmediği söyleniyor. Bunu teknik veriler dışında farklı değerlendiren insanlar var ve vatandaşlarımızda paniğe yol açıyor. Bu tür paylaşım yapmamalarını öneriyoruz. Yetkililerimizin yaptıkları açıklamalara itibar edilmelidir. Kayseri’de bir sorunla karşılaşırsak bütün imkanlarımızı kullanacağız. Zemininde, girişinde dükkan olan, üzerinde konut olan taşınmazlarımızı denetliyoruz. Arkadaşlarımız tüm denetimleri yapıyor. Bir sorun çıkarsa gerekli tedbirler alınacaktır” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
GÖNDER
Talas Büyükperdah Camii açıldı Büyükşehir itfaiyesi sel bölgesine gitti Talas Büyükperdah Camii açılıyor Talas’ta Sulama Kanalları Yaza Hazırlanıyor Parkları Yüzde Yüz Yerli ve Elektrikli Süpürge Makinesi ile Süpürecek Talas’ta Ağaçlandırma Sezonu Açıldı 64 Adet Süt Sağma Makinesi Dağıtımı yapıldı Başkan İlmek, o haberleri yalanladı Deprem sonrası ilk resmi açıklama geldi Yahyalı Belediyesi 2023 Yılı Çalışmalarını Planladı Talas kütüphaneleri online eğitimde de öğrencinin yanında MÜFTÜLERDEN TALAS’IN KUR’AN-I KERİM SERGİSİNE TAM NOT Başkan İlmek: “İncesu’da 2 mahallede hasarlı evimiz var, kontroller sürüyor” Başkan Büyükkılıç: "Araç gereç ve ekiplerimiz döndü, boşluk yok" Başkan Büyükkılıç: “Kültepe Kaniş-Karum kayadan oyma müze, 4-5 ay sonra açılacak Melikgazi’nin tüm sosyal tesisleri bugün vatandaşlar için açık Talas’ta, depremzedelere mezar yeri ve nikah ücretsiz Talas’ta 34 farklı alanda kentsel dönüşüm yapılıyor Başkanlar, Akkışla’da üreten kadınlarla buluştu Büyükşehir, 20 Milyon TL Maliyetle Sivas Bulvarı'nı Kocasinan Bulvarı'na Bağladı Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okundu Başkan Büyükkılıç, Düvenönü Esnafı ile Buluştu BAŞKAN YALÇIN, HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA KATILDI Yeni Tramvay Hattı Hizmete Başladı, Başkan Büyükkılıç Vatman Koltuğuna Oturdu TALAS’IN CAMİLERİNDE ÖZEL TEMİZLİK
×