Bahar Geldi Polen Alerjisi Kapıda Peki Nasıl Korunmalıyız?

Bahar Geldi Polen Alerjisi Kapıda Peki Nasıl Korunmalıyız?
Baharın gelmesiyle alerji hastalarının sıkıntılı günleri başlıyor. Bu konuda alınabilecek önlemleri Kayseri Özel Melikgazi Hastanesi Başhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demirel açıkladı.

Bahar mevsiminin gelmesi aynı zamanda polen mevsiminin de gelmesi demek olduğunun altını çizen Uzm.Dr. Mustafa Demirel, “Bitki polenleri normalde insanlar için zararlı olmayan taneciklerdir. Ancak bazı kişilerde polenler nezle veya astım şikâyetlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Polenler alerjik kişilerde ani gelişen tekrarlayıcı hapşırıklar, burun akıntısı veya burun tıkanması, burun ve damakta kaşıntı, gözlerde yanma ve kaşıntı, geniz akıntısı gibi belirtiler gösterir. Ancak bazı kişilerde cilt döküntüleri kaşıntı, bazı kişilerde astım şeklinde de görülebilir” dedi.

Melikgazi Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Demirel , “ Polenler, saman nezlesi (alerjik nezle) ve astım belirtilerini tetikleyebilirler. Alerjik nezlesi olan bazı hastalar, mikrobik bir solunum yolu enfeksiyonu geçirdiklerini düşünebilirler. 1-2 haftayı geçen şikâyetleri olan hastalar, mutlaka bir hekime başvurmalıdır. Nefes darlığı, hava açlığı, öksürük, balgam çıkarma, göğüste tıkanma hissi gibi belirtilerle seyreden astım, bahar aylarında polenlerin yayılmasıyla kötüleşebilir. Polen alerjisi olan astımlı hastaların alerjik oldukları polenlerin yayıldığı haftalar/aylar boyunca şikâyetleri artabilir. Bu dönemde hastanın ilaç tedavisinin yeniden düzenlenmesi gerekebilir.

Bahar alerjisine karşı alabileceğiniz önlemlerden bazıları:

Astımlı kişilerin yüzde 75'inde allerjik rinit birlikte bulunur. Alerjik bünyeli olan kişiler korunmak için: “Polenlerin yoğun olduğu sabahın erken saatlerinde dışarıya çıkmamaları,
Evin havalandırılmasını öğleden sonra yapması,
Dış ortamdan kapalı ortama girince göz, yüzlerin su ile yıkanması,
Ev içinde hayvan beslenmemesi,
Ev tozu akarları mantarlarına kesin önlem alınması,
Sigara dumanından uzak durulması,
İnfeksiyonlardan korunmak,
Alejik yapacak ilaçlardan uzak durulması,
Boyalı katkı madde ve alerjenik yapıdaki gıdaların yenmemesine dikkat edilmelidir.
Alerjik rinit ve astım için bu önlemlerin yanında kişinin yapısına uygun ilaç tedavisi verilerek mevcut hastalığı tüm belirtilerini ortadan kaldırmak mümkündür” diye konuştu.

PAYLAŞ
GÖNDER
Artroskopik Cerrahi Daha Az Ağrı Ve Daha Kısa İyileşme Süresi Sunuyor Kalp Sağlığı İçin Haftada 2 Kez Balık Tüketin... ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Turkuaz Seramik’ten Cihaz Desteği Çocuklarda Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin İpuçları ERÜ’nün Yeni Acil Ek Binası’nın Açılışı Gerçekleştirildi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Acil Ek Binası tanıtıldı AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ ERÜ Gevher Nesibe Hastanesi’nin Yenilenen Poliklinikleri’nin Açılışı Gerçekleştirildi Sık Sık Tekrarlayan Kaşıntı ve Cilt Döküntüleri İle Kızarıklık ve Kabarıklıklarınız Varsa Dikkat! İç Hastalıkları Uzmanı Yılmaz, “B12 eksikliği ruhsal hastalıklara yol açabilir” Doç. Dr. Benli, “Maymun çiçeği virüsünde pandemideki gibi kapanmalar olmayacak” Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Bilinmesi Gerekenler Büyükşehir, ERÜ Acil Servis Binası ve Polikliniklerini Yeniledi “Sıcak havaların etkisiyle enfeksiyonel hastalıklar arttı” Kan, Sadece Acil Değil, Sürekli Bir İhtiyaç Rektör Prof. Dr. Altun, Tıp Fakültesi Hastaneleri Çamaşırhane Tesisi’ni İnceledi Tüp bebek tedavisi kimlere uygulanabilir, başarı oranı nedir? Hayırsever Vergi Ağıl, ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı LÖSEV’Lİ AİLELERDEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI İl Sağlık Müdürü Erşan incelemede bulundu ERÜ’de Robotik Cerrahi Sistemi ‘Da Vinci’ Cihazının Açılış Töreni Gerçekleşti ERÜ Tıp Fakültesi’nde Robotik Teknoloji ile İlk Ameliyat Yapıldı ‘Da Vinci’ cerrahi robot teknolojisi Kayseri’ye kazandırıldı Sağlık Bakanlığı’ndan Kayseri'ye 24 doktor ataması ERÜ’ye TÜSEB'den Ödül
×