Altın fiyatları 1 yılda yüzde 87’lik bir artış gösterdi

Altın fiyatları 1 yılda yüzde 87’lik bir artış gösterdi
Güncel altın ve döviz piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, Altının yatırımcıları sevindirdiğini söyleyerek; “Geçen senenin en çok kazandıranı altındı. Altın yatırımcılarını son bir yılda sevindirdi oranlara bakacak olursak bin 127 liradan 2 bin 120 liraya kadar çıkan bir altın var bu da yüzde 87’ye tekabül ediyor. Yani geçen sene 100 liralık altın alan altın yatırımcısı 187 bin liralık bir para elde etmiş oldu” dedi.

Sarraf İhsan Gülderdi, güncel altın piyasasını değerlendirmesiyle birlikte hafta içerisindeki döviz ve altın fiyatları hakkında bilgilerini paylaştı. Sarraf Gülderdi; Kazancılar Çarşısı’nda çeyrek altının 3 bin 570 liradan, 22 ayar altının 2 bin 30 liradan, has altının 2 bin 120 liradan, doların 31,25 liradan ve Euro'nun da 33 lira 75 kuruştan işlem gördüğünü belirterek, “Geçen senenin en çok kazandıranı altındı. Altın yatırımcılarını son bir yılda sevindirdi oranlara bakacak olursak bin 127 liradan 2 bin 120 liraya kadar çıkan bir altın var bu da yüzde 87’ye tekabül ediyor. Yani geçen sene 100 liralık altın alan altın yatırımcısı 187 bin liralık bir para elde etmiş oldu bu da yüzde 87’lik artışla dövizlerin özellikle dolarda yüzde 63 Euroda ise yüzde 67’lik bir artış olmuştu bunların da üzerine çıkarak yatırımcısının yüzünü güldürdü bundan sonra da bunun bu şekilde devam edeceğini ön görüyoruz” dedi.

Öte yandan Altının yatırımcılar için karlı bir yatarım aracı olduğunu ifade eden Sarraf Gülderdi, “Bildiğiniz üzere 2000’li yıllarda 31,1 gram has altının 100 dolarlık bir değeri vardı şuanda geldiğimiz noktada ise altının ONS fiyatı 2 bin 34 dolara kadar çıktı uzmanlarımız da önümüzdeki 20 yıllık süreçte de 10 bin dolarlara kadar çıkacağını ön görüyor. Müşterilerimizin bize en çok sorduğu sorular arasında Dolar mı alalım? Euro mu alalım? Altın mı Alalım? var. Geçmişte müşterimiz 40 Euro veriyordu ve bir çeyrek alıyordu şuanda da 10 Euro veriyor bir çeyrek alamıyor. Bu da demek oluyor ki altın her zaman daha mantıklı bir yatırım aracı olduğunu görüyoruz. Tabii ki bunlar yatırım tavsiyesi değildir ama altın uzun vadede dövizin her zaman üstünde olmuştur bundan sonra da olacaktır” şeklinde konuştu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI:
DOLAR: 31,25 TL
EURO: 33,75 TL
ÇEYREK ALTIN: 3570 TL
22 AYAR ALTIN: 2030 TL
HAS ALTIN: 2120 TL
ONS: 2020 USD.

PAYLAŞ
GÖNDER
KESOB’un 13 Milyon TL’lik projesinde çalışmalar devam ediyor TMSF, Bellona Mobilya İçin Satış İhalesine Çıkıyor Kayseri OSB Otomasyon ile Sayaçları Uzaktan Okuyor MONDİHOME 2025 KOLEKSİYONU: HAYATI KEYİFE DÖNÜŞTÜRÜYOR Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Kayseri’nin Ocak Ayı İhracatı 310 Milyon Dolar Oldu Kayseri Ticaret Odası’nda İşkur Destek Programları Tanıtıldı Enerji Sektöründe Dev Yatırım Fırsatı: RHG Enertürk Enerji ve Muradiye Elektrik Satışta! Sanayiciler Kayseri OSB Hizmetlerinden Memnun Kayseri Şeker’den Yeşilhisar’a Önemli Yatırım KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI’NDA ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLIYOR KAYSERİ ŞEKER PANCAR BEDELİ ÖDEMELERİ TAKVİMİ YAYINLANDI Kayseri OSB Heyeti, düzenlenen Türkiye-Suriye İktisadi İşbirliği Zirvesi’ne katıldı “Ülkemizin Ekonomisinin Lokomotifi Sanayi Sektörüdür” Yalçın: Kayseri 2024’te 3 Milyar 750 Milyon Dolarlık İhracat Yaptı İstikbal, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’na Damga Vuracak! Boğazlıyan Şeker kampanya dönemi tamamlandı Kayseri OSB’de EBYS ile 2024 Yılında Sanayiciye Hizmetin Hızı ve Kalitesi Arttı Demir&Çelik Sektörünün Devleri Boyçelik ve Serko Yay’ın İhalesi Başlıyor! İstanbul’da Gümüşsuyu Havası: Halıda Kalite ve Şıklık Bir Arada! Yalçın: Kayseri 11 ayda 3,4 milyar dolarlık ihracat yaptı Yalçın: 2025 Kayseri OSB’de Temel Atma ve Açılışlar Yılı Olacak Kayseri'den Tarıma 5 Milyar TL'lik Dev Yatırım KAYSERİ ŞEKER 28. ÇİFTÇİ MECLİSİ TOPLANDI Sanayicilere Büyük Müjde YERLİ VE MİLLİ LOKOMOTİF İÇİN 3 YENİ FABRİKA
×